Hogyan oldjuk meg az utazást? – buszbérlés árak

Legyen szó egy osztálykirándulásról, a násznép szállításáról, vagy egy hétvégi kirándulásról a barátainkkal. Egy busz segítségével sokkal könnyebben mozoghatunk és még spórolhatunk is, hiszen költséghatékonyabb mint több autó használata.

Mennyibe kerül egy busz bérlése?

A buszbérlés árak kilométer vagy óradíj elszámolásban történnek, de a legfontosabb, hogy hány fő fog részt venni az utazáson. Minél több fő utazik, értelemszerűen annál drágább lesz az út, mivel annál nagyobb járművet is kell használni. Olvass tovább

Kilométer árak

1-9 fő km díj átlagosan9-18 fő km díj átlagosan18-36 fő km díj átlagosan49-52 fő km díj átlagosan
197,7 Ft240 Ft335 Ft391 Ft

Jól látható, hogy az 1-9 fő és a 9-18 fő szállítása esetén nincs nagy különbség, sőt, akár ugyanazon az áron is bérelhetjük a megfelelő buszt . A nagyobb ugrást a 18-36 fő jelenti, ahol már nem elég egy kisbusz.

A legdrágább, ha már 49-52 személy szeretne utazni, mert ebben az esetben már elérheti akár a 450 Ft / km árat is a buszbérlés.

Az egyes busztársaságok között nincs nagy árkülönbség, közel azonos áran juthatunk az azonos járművekhez. Azonban figyeljünk oda, hogy hosszú távon a 20Ft – 30Ft-os is már jelentős.

buszbérlés árak

Óradíj árak

1-9 fő óradíj átlagosan9-18 fő óradíj átlagosan18-36 fő óradíj átlagosan49-52 fő óradíj átlagosan
6250 Ft6142,8 Ft8280 Ft10442,8 Ft

A kilométer árakhoz képest az óradíjban már változatosabb a kép, de ez legfőképpen a busz típusából adódik. Egy egyszerűbb kivitelű vagy egy elegánsabb kisbusz között akár 2.000Ft – 3.000Ft eltérés is lehet az óradíjban. (A kilométer áraknál ez nem látható, de ott is 20Ft – 30Ft-al drágább.)

Hogyan tevődik össze a végső ár egy esküvő vagy egynapos kirándulás alkalmával?

A társaságok a számunkra kedvező módon fognak számlázni, persze ha hosszabb távra indulunk akkor óradíjban érdemes gondolkodnunk, ellenkező esetben a km a megfelelő. Azonban van minden esetben egy minimális díj.

A legtöbb esetben ez 4 óra vagy 250 km. Ezzel meghatároznak egyben egy alapárat is, amely már csak rajtunk múlik, hogyan használunk ki. Ez egy esküvő esetében 2-3 kör alatt akár meg is van.

Az óradíj esetében 30-30 perc, kilométer esetében pedig 15km – 15km felszámolnak kiállásra és beállásra, így ezzel is kalkulálnunk kell.

buszbérlés londoni utazáshoz

Hogyan tevődik össze a végső ár egy hosszabb utazásnál?

A fent leírtakon túl, a sofőr számára kalkulálnunk kell továbbá a napidíjával is, ha többnapos kirándulásra indulunk. Ez belföldön átlagosan 10.000 Ft – 15.000 Ft, külföldön 15.000Ft és 20.000Ft között van.

Mindemelett a sofőrről is gondoskodnunk kell, így biztosítanunk kell neki a félpanziós ellátást és a szállást is.

Az egyéb költségeket is mind nekünk kell fizetnünk, ilyen például az autópálya díja is, ami nagyon eltérő volt. Egyes helyeken naponta 6000 Ft volt, míg máshol 3375 Ft, de néhol csak a 10 napos ár volt feltüntetve.

Ha úgy adódna, hogy nem lenne elég a busz csomagtere akkor számolnunk kell az utánfutó bérléssel is, ami 2000Ft – 2500Ft, már amennyiben a társaság rendelkezik utánfutóval.

A nappali kirándulásokat, akár megoldhatjuk az esti buszos utazással is, azonban számos busztársaság éjszakai felárat kér, ami egyes esetekben 20% is lehet.

Hogyan járunk jól? – néhány jó tanács

Néhány busztársaságnál találhatunk komplett csomagokat is, amik kedvezőbb áron biztosítják az utazást a felkapottabb helyszínekre. Így ha azok felé vesszük az irányt feltétlen érdeklődjünk ezekről.

Válasszuk lehetőleg a városunkban lévő busztársaságot, így nem kell plusz kiállási és beállási díjat fizetnünk.

Ha kisebb gyermekekkel utazunk akkor kérdezzük meg, hogy biztosítanak-e gyermekülést vagy nekünk kell gondoskodni ezekről.

Felmerülhet számos egyéb költség is az autópályadíjon felül az utazás során. Ezeket az út megtervezése során feltétlen egyeztessük le.

Európai rendelkezések alapján egy gépkocsivezető napi 9 órát tölthet vezetéssel és 4,5 óránként minimum 45 perces pihenőt kell tartania. Ezt a hosszabb utazás során kalkuláljuk bele a szállás és a helyszínek kiválasztásánál.

Egyes kirándulások, csak abban az esetben szoktak megtartani, ha egy előre meghatározott létszámot eléri. Tegyünk mi is így, mivel a késői lemondásért akár az egész összeget felszámolhatja a társaság.

Fontos megjegyeznünk: A feltüntetett árak és tartalmak valódiságáért, pontosságáért és elírásokért a Kupon Invázió nem felel. A Kupon Invázió által előállított és összegyűjtött adatok, információk és tartalmak helytelen megjelenéséből adódó kellemetlenségekért és károkért a Kupon Invázió nem felel.

buszbérlés árak cikk képe

Leave a Comment