Mennyibe kerül egy esküvői DJ? 2020 – árak és tippek

Az esküvő egyik legkényesebb pontja a zene szolgáltatás, ezért fontos már jó előre bekalkulálnunk, hogy ki, meddig és mennyiért fogja nekünk biztosítani a hangulatot. Az esküvői dj árak elég széles skálán mozognak, és ahány szolgáltató annyi féle árajánlat, azonban most összeszedtük ezeket és rendszereztük őket. Megtudod, hogy milyen áron dolgoznak, miket tartalmaznak, és hogyan tudsz biztosra menni a kiválasztás során.

Tehát egy esküvői DJ ára 2020-ban átlagosan 193615 Ft. Elmondható, hogy ez egy közepes csomag ára, amelyben 10-14 órás zenei szolgáltatás, hangtechnika és fénytechnika található.

Hogy állnak össze a csomagok?

Elmondható átlagosan, hogy minél többen vesznek részt az esküvőn és a lakodalmon, annál drágább az esküvői DJ. Miből adódik ez?

Ha minél többen vesznek részt az eseményen annál nagyobb helyszín szükséges, így a DJ-nek is nagyobb teret kell behangosítania és több fénytechnikai eszközt is kell használnia, hogy a hangulatot ne csak néhány LED-es világítás biztosítsa. A résztvevők száma mellett a hangtechnikai és a fénytechnikai felhozatal a számottevő.

Minél igényesebb és változatosabb fényvilágot szeretnénk annál drágább lesz a DJ, ezért lehet az, hogy egyes szolgáltatók elkérhetnek akár 320.000 Ft-ot, vagy annál többet is egy estéért.

Mikorra tervezzük a nagy napot?

Fontos leszögezni, hogy a legtöbben szombaton tartják az esküvőt, ezért erre a napra a DJ-k is átlagosan többet kérhetnek el. Egyes szolgáltatók ezért a pénteki napra árkedvezményt is szoktak nyújtani, nem beszélve a hétköznapokról.

esküvői dj árak - a nagy nap

Megéri a drága DJ?

A legtöbb esetben nem biztosan. Fontos, hogy mielőtt kiválasztjuk a zenelovast, nézzünk át és kérjünk ki minimum 3-4 szolgáltató ajánlatát. Alaposan tekintsük át és ellenőrizzük le a következőket:

 • Mennyire kidolgozott az ajánlat? Néhány pontban van csak leírva hogy mit tartalmaz, vagy részletesen megtalálható sok információ?
 • Koncentráljunk a lényegre, mit kapunk az árért?
 • Vessük össze a többi ajánlattal, készítsünk akár egy táblázatot

Egy drágább DJ tapasztaltabb, már számos esküvőn vett részt, és a fénytechnikai felhozatala is sokkal nagyobb az olcsóbb társaival szemben. Tekintsünk el attól a gondolattól, hogy a drágább mindig jobb, viszont…

…ne spóroljunk ezen a költségen

Biztos felmerült első körön a gondolat, hogy kérjük meg az egyik ismerősünket, ugyanis régebben vagy talán most is zenél egy-két bárban. Természetesen, ha egy esküvői DJ az egyik legjobb barátunk, akkor persze nyugodtan kérjük ki a véleményét, de valószínűleg ő is inkább élvezni szeretné ezt a napot.

Az olcsóbb DJ-k a legtöbb esetben nem nyújtják az elvárt minőséget. Valószínűleg még nincs meg sem a kellő tapasztalatuk a megfelelő hangulat megteremtésére és a felszerelésük is még hiányos. Ezt az árajánlat kikérésével és egy gyors beszélgetéssel elkerülhetjük.

Ha elkezdünk kalkulálni, hogy kb. 4 órát fognak táncolni a vendégek, akkor már a rossz úton haladunk. Hiszen a ceremóniamester és a DJ lesz az aki a társaság minden egyes tagját megfogja mozgatni, és nem utolsó sorban ez egy olyan nap, amire még idős korunkban is biztosan emlékezni fogunk.

Tehát elsősorban ne próbáljunk meg óradíjban gondolkozni, hiszen az a DJ számára is kellemetlen lehet és a végén még talán rosszabbul járunk, mint ha egy komplett csomagot választottunk volna. Ha mégis így döntenénk akkor 1-2 órát számoljunk pluszban, a kipakoláson és a rendezésen túl.

Mennyiben térnek el a vidéki árak a Budapestiektől?

Egyes esetekben olcsóbb, azonban nincs nagy árkülönbség. Ugyanúgy megtalálhatóak a drágább és az olcsóbb esküvői dj-k, mind vidéken és Budapesten is.

Az árakat itt is a tapasztalat, a hangtechnikai és a fénytechnikai eszközök és az esküvő nagysága fogja meghatározni. Ami plusz költség merülhet fel, az az útiköltség.

Plusz költségek?

Váratlanul érhet minket egy-két összeg, ha egy olcsóbb DJ-t kérünk fel, és a már említett módon az óradíjas számolást kérjük. Lehet, hogy csak később fog kiderülni, hogy még egy keverőpult vagy egy plusz fény effekt is felhasználásra került.

A már említett útiköltség változó. Egy-két szolgáltató a benzin árát kéri el, míg egyesek km-et díjat számolnak fel, ez 100-120Ft /km között alakul.

Szárazjég szolgáltatás, amely a házaspár első táncát teheti emlékezetessé, azt is plusz szolgáltatásként vehetjük igénybe 15.000Ft – 20.000Ft között. A polgári szertartás hangosítása is a legtöbb esetben külön tételként szerepelt, 25.000Ft és 40.000Ft között, a helyszíntől függően.

Komplett esküvői szolgáltatás

Egyes szolgáltatók komplett csomagokat is felajánlanak, így azt is érdemes megfontolnunk, hogy ezt választjuk. Így az esküvőnket a DJ, a fotós és a videós egy összeszokott csapatként fogja feledhetetlenné tenni és megörökíteni azt. Ez árban jelenthet 20% vagy akár 30% kedvezményt is.

Természetesen ne mondjuk le azonnal a kiszemelt fotóst, ha egy ilyen ajánlatba botlanánk.

Következzen néhány kérdés amelyeket feltétlen fel kell tennünk

 • Ha külsőleg szeretnénk a ceremóniát abban az esetben feltétlen egyeztessük le a DJ-vel, hogy annak a hangosítását is tartalmazza-e az ár.
 • Milyen fénytechnikai eszközöket és hangtechnikai eszközöket tartalmaz az ár, pontosan?
 • A fények csak a tánctéren lesznek elhelyezve vagy az étkező részen is?
 • Egyes DJ-k ceremóniamesterek is, kérdezzünk erről is.
 • Ha az esküvői DJ-vel találkozunk először akkor kérdezzük meg, hogy tud-e ajánlani fotóst és videóst.
 • Mennyi az útiköltség?
 • Egyedül lesz a DJ vagy segítsége is lesz. Ha igen, akkor egész este jelen lesz vagy csak a pakolásnál és rendezésnél?
 • Benne van az árban a segítség díja is?
 • Az árakkal kapcsolatban kérdezzünk meg mindent bátran, így elkerüljük az esetlegesen felmerülő költségeket

Leave a Comment