Így jársz a legjobban – hajfestés árak összehasonlítása

Itt lenne az ideje újra befesteni a hajadat? De most kipróbálnál egy másik fodrászt? Összeszedtük több mint 20 fodrászszalon árait és összevetettük őket, hogy mennyibe is kerül a különböző hosszúságú hajfestések ára. Tehát következzen a nagy átlag:

Mennyibe kerül egy rövid hajfestés?

Több mint 20 fodrásszalon árai alapján egy rövid hajfestés ára átlagosan 8922Ft.

Mennyibe kerül egy félhosszú hajfestés ára?

Az összegyűjtött árak alapján egy félhosszú hajfestés ára átlagosan 8690Ft.

Mennyibe kerül egy hosszú hajfestés ára?

Elmondhatjuk egy hosszú hajfestés ára átlagosan 10754Ft.

Rövid hajfestés árak szalonokra bontva

Egyes szalonok a hajfesték árát a felhasznált gramm mennyisége alapján határozzák meg és nem mint egy komplett szolgáltatás. Ezekben az esetekben felszoroztuk azokat, hogy egységesen tudjuk mutatni az árakat.

Találkozhatunk néhány kiugró árral, amely főleg a nagyobb hajstúdiók árait mutatják, ellentétben az egyéni fodrászokkal, akik kisebb szalonokban, alacsonyabb árakon dolgoznak.

A már említett módon a hajfestés 60 gramm festékig terjed, egyes fodrászok ezt gramm alapján mérik, míg a többiek komplett szolgáltatásként. Tehát, ha nem rendelkezünk dús hajjal, és csak rövid vagy félhosszúságú szolgáltatás kell nekünk, akkor valószínűleg jobban megéri a gramm árazás.

Félhosszú hajfestés árak a szalonokban

A rövid hajfestésekhez képest itt nem találunk sok kiugró árat, kivéve a Zsidró fodrászatát, ahol tapasztalt stylist fodrászok is dolgoznak, a megszokottnál magasabb árakon.

Egyes fodrászok átlagos árakat tüntettek fel így azokat most ebből az összevetésből kihagytuk.

Itt is érvényes a gramm alapú elszámolás, főleg ha éppen csak átcsúsztunk a rövid haj kategóriából.

hajfestés árak

Hosszú hajfestés árak

A hosszú haj esetében már drágább árakkal találkozhatunk, hiszen sokkal több törődést igényel, mint egy rövid haj.

Ebben az esetben már érdemes a komplett szolgáltatást választanunk, a gramm elszámolás helyett.

Egyes szolgáltatók plusz árat is felszámolnak a felhasznált hajfesték esetében. Ez fodrászatonként eltér, de átlagosan 40 Ft és 100 Ft között mozognak.

Extra hosszú hajfestés árak

Nem sok esetben tüntetik fel a hajszalonok az extra hosszú hajfestés árakat. Néhány szolgáltató egy alapárat tüntet fel, és külön számolja fel a hajfesték árát.

Viszont ebben az esetben biztosan készülnünk kell, hogy a 60 gramm festék már nem lesz elegendő.

Melír, melír mindenhol

Kétféle árazás található meg a melírozás esetében, az egyikben komplett csomagként kérhetjük, amiben átlagosan 20db melír fólia található meg. Vagy akár választhatjuk a darab árat is. Az útóbbi esetben így alakulnak az árak:

Megfigyelhető, hogy akár 20% – 30% -os eltérés is lehet a fodrászszalonok között és ismét a haj hosszúsága a döntő a végső árban.

Fontos itt is, hogy ha csak néhány tincset szeretnénk, akkor érdemes választani a darab fólia árat, viszont ha már többet szeretnénk akkor válasszuk a komplett csomagot.

Néhány fodrászszalonnál ez a szolgáltatás egybe kötött a festéssel is, tehát külön csak nem kérhetjük a melírozást.

ombre és balayage hajfestés árai

Ombre és Balayage hajfestés árai

Ezzel már egy újabb szintre léptünk be, hiszen a hajnak teljesen külön kezelés kell és egy plusz színt kell felvinni. Itt két csoportba oszlik az árazás, ha az alapszínt is szeretnénk vagy csak az Ombre, Balayage kezelést szeretnénk.

Sok esetben az Ombre hajak készítését is hosszúsághoz kötik. Ebben az esetben kiválasztottuk a félhosszúságot, így rálátást kapunk, hogy az egyes szalonok milyen árakon készítik.

Tehát átlagosan egy Ombre vagy Balayage hajfestés ára alapszín festése nélkül 15517 Ft, míg alapszín festésével, 21159 Ft.

Ismét láthatjuk, hogy a mesterfodrászok magasabb árakon dolgoznak, mint az egyéni, kisebb szalonok. Ebben az esetben viszont ténylegesen meglátszik a tapasztalat, és hogy a végedermény mennyire lesz természetes.

A mesterfodrászok árai

Elmondhatjuk, hogy ha egy mesterfodrásszal szeretnénk a hajunkat elkészítettni, mint Zsidró Tamás, Szabó Imre, Fátrai Krisztina, vagy Vadon Zoltán, akkor 10% – 20%-al drágább.

Természetesen megérthető hiszen ebben az esetben több díjat is elnyert stylist fog a frizuránkkal foglalkozni, ami egy esküvő vagy egy party alkalmával megalapozza a kisugárzásunkat.

Egyéb hajfestés költségek

A fent leírt árak 10% – 20%-ban is eltérhetnek, ha minőségibb és tartósabb hajszínt szeretnénk. Ha pedig óvni is akarjuk hajszálainkat és ammóniamentes vagy egyéb hajkímélő festéket használunk ismét hasonlóan fognak növekedni az árak.

Egyes szalonokban lehetőség van arra, hogy saját magunk szárítsuk meg a hajunkat. Ezzel akár 20% vagy 30%-ot is megspórolhatunk.

Összegzés

A legfontosabb következtetés, hogy ha rövid vagy félhosszú hajjal rendelkezünk, akkor valószínűleg a gramm alapú elszámolással járunk a legjobban.

Ha van lehetőség az adott szalonban akkor szárítsuk meg mi magunk a hajunkat ezzel is spórolva.

Fontos megjegyeznünk: A feltüntetett árak és tartalmak valódiságáért, pontosságáért és elírásokért a Kupon Invázió nem felel. A Kupon Invázió által előállított és összegyűjtött adatok, információk és tartalmak helytelen megjelenéséből adódó kellemetlenségekért és károkért a Kupon Invázió nem felel.

Leave a Comment