Pizza árak és méretek- Hol kapod a legnagyobb pizzát a legjobb áron?

A pizza az ami megment minket a másnaposságtól és segít a rossz napokon. Néha azonban nehéz megtalálnunk, hol kapjuk a legnagyobb pizzát a legjobb áron. Sok esetben azt gondoljuk, hogy a kisebb pizzákkal járunk jól, de legtöbbször úgy árazzák be, hogy a nagyobbal járjunk jól. Javítottuk az árakat, és a méreteket. A legtöbb esetben a közepes és a nagy pizzákkal járunk jól, ha többen szeretnénk pizzát enni. (Persze mi magunk is megpróbálkozhatunk egy 40 centis pizzával. ) Megeshet az is, hogy az egész csak látszat és bedőlünk a hamisan beárazott pizzáknak.

Ezért döntött úgy a Kupon Invázió, hogy átvizsgálja a nagyobb pizza láncok árait és pizza méreteit, hogy Te is el tudd könnyen dönteni, hogyan jársz a legjobban. A következő felsorolásban táblázatok és képek segítségével igazodhatsz el a magyarországi pizza árakról és méretekről. Fontos azonban előtte leszögeznünk, hogy egy normál pizza átlagosan mekkora és mennyibe kerül.

Mekkora egy normál pizza?

A legtöbb étteremben egy átlagos pizza átmérője 28 cm.

Mennyibe kerül egy normál pizza?

Az átlagos ár 1100Ft és 1600Ft közé tehető.

Kezdjünk is bele a pizzériák áttekintésébe.

Pizza King – Pizza méretei és árai

A lista a Pizza King ajánlataival kezdődik. Az étterem eltér az alap 28cm-es pizzáktól, ehelyett a legkisebb pizza méretük a 24cm-es. Az árakat illetően a nagyobb 40 cm-es pizzájukat túlárazták.

Hogy járunk a legjobban? Ha bulit rendezünk és többen kérnek pizzát akkor felejtsük el a nagy pizzát, rendeljünk helyette közepes pizzákat, mivel az jobban megéri.

Pizza mérete Pizza átlagos áraÁtlagos ár / cm²
Normál 24 cm1150 Ft2,543 Ft
Közepes32 cm1650 Ft2,052 Ft
Nagy40 cm2650 Ft2,109 Ft

(A prémium pizza áraik is hasonlóan alakulnak, de hozzátevőlegesen +10% az árkülönbség.)

Pizza Hut – Pizza méretei és árai

Következzen a Pizza Hut különleges pizzái. Ez az étterem sem használ 28 cm-es pizzát, helyett 27 cm méretűt találhatunk. Jól látszik, hogy itt is minél nagyobb pizzát rendelünk, annál olcsóbbak.

Hogy járunk jól? Vásároljuk nyugodtan a nagy méretű pizzát, ha elbírunk vele!

Pizza méretePizza átlagos áraÁtlagos ár / cm²
Kicsi19 cm1390 Ft4,904 Ft
Közepes27 cm2490 Ft4,351 Ft
Nagy31 cm3240 Ft4,294 Ft

Pizza Forte – Pizza méretei és árai

Pizza Forte és a saját választék. A pizza lánc nem rendelkezik kis méretű pizzákkal, ehelyett a közepes és a nagy lehetőségeikkel emelkednek ki az előbb felsorolt éttermek közül.

Hogy járunk jól? Ebben az esetben is a nagy mérettel kapjuk a legjobb ajánlatot.

Pizza mérete Pizza átlagos ára Átlagos ár / cm²
Közepes 32 cm2145 Ft2,668 Ft
Nagy 45 cm4095 Ft2,576 Ft

Don Pepe – Pizza méretei és árai

Don Pepe a választékos étterem. Híres az étterem lánc nagy méretű 55 cm-es pizzája, de vajon megéri? Naná!

Hogyan járunk a legjobban? Válasszuk a nagy méretű pizzát, amellyel az egész család jól lakhat.

Pizza mérete Pizza átlagos ára Átlagos ár / cm²
Közepes 32 cm2290 Ft2,848 Ft
Nagy 55 cm6300 Ft2,653 Ft

Kemencés Pizza – Pizza méretei és árai

A Kemencés Pizza házias pizzái. Ahogy az előzőeknél, úgy itt is a nagy méretű pizzával járunk a legjobban. Itt legfőképpen háziasabb, olaszosabb pizzákkal találkozunk.

Hogy járunk a legjobban? Válasszuk a nagy méretet.

Pizza mérete Pizza átlagos ára Átlagos ár / cm²
Közepes 26 cm1800 Ft3,392 Ft
Nagy 32 cm2400 Ft2,985 Ft

A következő vizualizáció segítségével könnyen átláthatod, hogy pontosan, hogyan alakulnak az egyes pizza láncok árai és méretei.

Összességében akkor ez mit is jelent?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy minél nagyobb pizzát vásárolsz annál jobban jársz, a cm ² / Ft áron könnyen megfigyelhető ez a tendencia. A Pizza King-nél jó választás a közepes pizza, amely 32cm-vel az egyik legjobb választás. A Don Pepe esetében, az óriási – családi pizza a nyerő, amivel mindannyian jól lakunk és akár kérhetjük felezve a pizzát más feltéttel is.

Természetesen a helyzet is befolyásoló tényező, ha csak egyedül kívántuk meg a pizzát, akkor válasszuk a kisebb méreteket.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy ez például Angliában is így van. A külföldi pizza láncok is úgy árazták be a pizzáikat, hogy minél nagyobb méretű vásárlása esetén annál olcsóbban jön ki a cm / Ft ár.

A cikkben nem lettek megemlítve az egyes akciók, ajánlatok, amelyekkel akár olcsóbban is hozzá juthatunk a pizzákhoz. Ha szeretnél értesülni ezekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha bármilyen kérdésed lenne vagy szeretnél a többiekkel megosztani egy két tippet vagy információt (pl. Te hol szoktál legtöbbször pizzát enni?) akkor a komment szekcióban nyugodtan megteheted.

Köszönjük Yoli és Attila a kommenteket, ezek törlésre a kerültek a cikk helyesbítése miatt.

Leave a Comment